Ribeye caveman style

Ik wilde altijd al eens een ribeye caveman style maken. Met je blote mannenklauwen een stuk vlees op gloeiende kolen smijten!
Aanvankelijk was ik bang om mijn dure stuk vlees te verneuken. Die angst bleek ongegrond. Het smaakte fantastisch; veel malser dan wanneer je hem op de gietijzeren grill maakt. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat er as aan het vlees blijft kleven.

Wat heb je nodig:
* een ribeye van 2,5 centimeter dik van circa 400 gram (mag ook meer)
* eventueel een rub, anders zout

1. Steek de barbecue aan en warm hem op tot 200-220 graden.
2. Dep de ribeye droog en wrijf er zout op of een rub.
Ribeye
3. Wapper de as van de kolen. Dit kan je doen met een tijdschrift, met een föhn of door zelf te blazen. Als je goede, nieuwe kolen gebruikt dan zal er weinig as weg te blazen zijn dus dan is deze stap redelijk overbodig.
4. Leg de ribeye op de gloeiende kolen en sluit het deksel.
Ribeye caveman style
5. Na 1,5 minuut draai je de ribeye om.
Ribeye caveman style
6. Na 1 tot 1,5 minuut haal je de ribeye uit de barbecue, maak je hem schoon (indien nodig) en laat je hem even rusten onder zilverfolie.
7. Na ongeveer 5 minuten snij je hem in repen en dien je hem op in een voorverwarmde schaal.
Ribeye caveman style

Gefeliciteerd: weer een vinkje op je bucketlist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *