Kip Parmigiana van de Bastard

Kip parmigiani Green egg of Bastard barbecue

Kip Parmigiani, Pollo alla Parmigiana of Melanzane alla parmigiana; het gerecht moet een naam hebben.
Bastard, green egg of kamado barbecue; ook het apparaat moet een naam hebben.

Ingrediƫnten:

  • 500 gram dunne kipfilets
  • 1 grote aubergine
  • 2 bollen (buffel)mozzarella
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • geraspte parmezaanse kaas
  • eventueel basilicum ter garnering
  • een ui en knoflook
  • basilicum

 

1.Marineer de kip in olijfolie, peper en zout en rozemarijn.

2.Verwarm de barbecue op directe wijze tot 180 graden.

3.Fruit de ui en knoflook in een pan met hete olijfolie.

4.Doe hier de tomatenblokjes en wat basilicumblaadjes bij en laat lekker pruttelen. Zorg dat de saus niet te vochtig wordt.

5.Snij ondertussen de aubergine in ronde schijven. Je kan hem ook over de lengte snijden maar dan wordt het wel puzzelen als je de ovenschaal gaat vullen.

6.Grill de schijven aubergine tot ze gaar zijn (of bijna gaar; in de ovenschaal gaart hij nog een beetje verder).

Aubergine bastard

7.Grill de kip ook op 180 graden tot hij gaar is.

Kip grillen Bastard

8. Bouw de Bastard of Green egg barbecue om tot indirect. Verwarm hem tot ongeveer 180-200 graden.

9.Nu kan je de ovenschaal vullen. Begin met een laagje aubergine. Doe hier wat tomatensaus over. Daarna een paar stukken kip. Leg daar wat plakken mozzarella overheen. Daarna weer een laagje aubergine, tomatensaus, kip en mozzarella. Eindig met een laag tomatensaus met mozzarella en strooi daar tenslotte de geraspte parmezaan overheen.

Kip parmigiani van de barbecue

10.Zet de ovenschaal op de barbecue. De kaas moet goed gesmolten zijn. Na twintig minuten is hij klaar.

Kip parmigiani bastard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *