Nieuw Roomburgpark


Hockeyclub Roomburg (mijn cluppie) wil uitbreiden. Een extra veld erbij in het Roomburgpark.
In het kort: We willen een open wijksportpark. In dit park komt een extra veld zonder verlies van groen.

De iets langere versie over het Nieuw Roomburgpark: Het is de bedoeling dat het vierde veld in het park komt en dat in en om het park nieuw groen gaat komen, onder andere op het plein van de Lorentzschool. Er zijn nog meer goede ideeën zoals het delen van een clubhuis met de tennisvereniging, verhuizing van de parkeerplaatsen naar de Kanaalweg waardoor de wijk autoluw wordt, één gezamenlijke fietsenstalling voor school, hockey en tennis en een betere waterhuishouding.

De complete versie: https://nieuwroomburgpark.nl/

Een mooi plan, toch?

Er zijn ook tegenstanders van dit plan. Dat mag. Ze laten zich her en der luid horen. Sommigen verspreiden onjuiste informatie waarmee ze de beeldvorming proberen te beïnvloeden (en de besluitvorming hopelijk niet).

Omdat ìk voorstander ben van het Nieuw Roomburgpark, heb ik een opinie stuk gestuurd naar het Leidsch Dagblad. Zie hierboven.

Als reactie op bovenstaand literair hoogstandje, vond ik onderstaande handgeschreven brief op de deurmat, ondertekend door Mathieu de Vriend (@Mathieu, het was de deurmat van mijn ouders. Val hun aub voortaan niet meer lastig). Hilarisch en sneu tegelijk.
Geen idee wie Mathieu de Vriend is. Hij is onvindbaar op het web. Bestaat hij echt? Of is hij een anonieme held?

Brief Mathieu de Vriend