Shameless (US)

Shameless US
Must see: Shameless US. Deze serie gaat over de Gallaghers, een white trash familie uit Chicago. Een alcoholverslaafde vader en zijn zes kinderen proberen hun hoofd boven water te houden.
Ik moet smakelijk lachen om de serie hoewel er ook tragische passages in voorkomen.
Dit zijn de hoofdpersonen:

  • Frank is de vader en verwaarloost zijn kinderen volledig. Doet alles om geld te verdienen om aan drank te komen. Hij bedondert de hele wereld: zo papt hij aan met een terminale patiënt om recht te krijgen op haar pensioen, leent hij zijn 1-jarige zoon om te bedelen bij het stoplicht en woont hij in bij een naïeve vrouw met plein- en smetvrees. Hij woont niet meer in hetzelfde huis als zijn kinderen maar verhuurt in dat huis nog wel zijn kamer aan dan weer een zwangere Chinese vrouw en dan weer een prostituee. En oh ja, hij is naar bed geweest met de vriendin van zijn zoon.
  • Lip is een hoogbegaafde, bijzonder coole dude. Om aan geld te komen maakt hij examens voor anderen en verkoopt hij weed uit een ijscocar.
  • Debbie is elf en runt in het huis van de Gallaghers een kinderopvang. Ze is heel schattig en gaat het liefst met bejaarden om.
  • Carl is tien en stelt alles in het werk om klasgenoten te laten huilen. Hij is zeer gewelddadig en houdt van vuur.
  • Ian is homo maar houdt dat voor de meesten verborgen door er een vriendin op na te houden. Hij doet het met de eigenaar van de supermarkt waarin hij werkt. Ian wil graag het leger in.
  • Liam is een donkere baby, Hij loopt de hele dag met zijn hand in zijn luier. Omdat hij er zo schattig uit ziet kan vader Frank hem makkelijk inzetten om geld te verdienen.
  • Fiona is het hoofd van het gezin. Zij reilt en zeilt het huishouden en zorgt ervoor dat iedereen geld in het laatje brengt. Het is een goudeerlijke meid (knappe) meid die zich volledig wegcijfert voor haar broertjes en zusjes. Als het moet kan ze heel bitchy zijn.

IMDB geeft een 8.5.

De serie zit barstensvol humor maar ook met tragiek. Door de snelle cameravoering zit je op het puntje van je stoel. De dialogen gaan zo snel dat de ondertitels soms niet te volgen zijn.
Als je hem gaat downloaden zorg ervoor dat je dan de US versie hebt.
NL Subtitles van Shameless US kan je hier vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *