Inloggen met Bol account op Kobo e-reader

Kobo Bol
Hoewel ik weer helemaal terug ben op de papieren boeken, had ik net voor mijn verkansie een Kobo e-reader aangeschaft bij Bol.
Als je op met je bol account op de Kobo e-reader inlogt automatisch al je bij Bol gekochte boeken erop. Handig, dacht ik.
Echter, het inloggen op de Kobo e-reader met mijn Bol account was niet zo eenvoudig als ik gedacht had. De e-reader gaf telkens aan dat mijn Bol gebruikersnaam-wachtwoord combinatie onjuist was (terwijl ik er wel mee kon inloggen op Bol.com zelf). Een nieuw wachtwoord hielp ook niet. Meerdere malen heb ik met Bol gebeld en gechat maar niemand van de helpdesk kon me helpen. De technische helpdesk zou contact met me opnemen maar dat gebeurde telkens niet. Mijn vakantie kwam dichterbij en er dreigde dat ik geen boeken kon lezen….

Uiteindelijk gaf iemand van de (niet-technische) helpdesk me de gouden tip:
Een kobo e-reader kan niet omgaan met bijzondere leestekens. Al mijn wachtwoorden zijn door LastPass gegenereerd en staan daardoor bomvol met bijzondere leestekens. Nadat ik mijn Bol wachtwoord had gewijzigd in een wachtwoord met alleen maar cijfers en letters, lukte het me om in te loggen met mijn Bol account op mijn Kobo e-reader en werden al mijn boeken keurig gesynced. Één dag voor mijn verkansie…

Laat even een reactie achter als deze beschrijving je geholpen heeft.

2 gedachten over “Inloggen met Bol account op Kobo e-reader

 1. Ricardo Beantwoorden

  Onvoorstelbaar dat dit de oplossing is, ik dacht echt dat ik gek aan het worden was… Ik laat mijn wachtwoorden ook altijd genereren door een passwordmanager en daar zitten meestal koppeltekens in, zelfs die zorgen blijkbaar voor problemen. Persoonlijk vind ik dit echt niet meer van deze tijd, maar goed. Bedankt voor het delen, anders was ik er echt nooit achter gekomen 🙂

 2. J.W. Tjeenk Willink Beantwoorden

  Idem dito. Waarom neemt Bol.com geen contact op met Kobo of omgekeerd.
  Ik heb zonder succes geprobeerd boeken te kopen en erger me aan het in zee gaan voor een deel van de boeken !!! met Kobo
  Ik heb geen e-reader en lees al jaren via mijn pc en geef de boeken dan door naar de e-reader van mijn vrouw en mijn Ipad
  j.w.tjeenkwillink@gmail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *