AirPlay Mirroring in Mountain Lion

Mountain Lion
Donderdag heb ik Mountain Lion geinstalleerd. Lang naar uitgekeken. Mountain Lion zou in combinatie met Apple TV al mijn dromen waar gaan maken. Door middel van AirPlay Mirroring zou ik mijn MacBook Pro schermen kunnen mirroren naar de TV. Dat leek me erg relaxed als je voetbalwedstrijden streamt. Na het installeren van Mountain Lion, verscheen het AirPlay icoontje maar niet op mijn scherm. Elke preference heb ik gechecked op mijn MBP. TV aan en uit gezet, Apple TV aan en uit gezet. Het gevloek zwol aan. Twitter en OMT geraadpleegd. Uiteindelijk kwam ik erachter dat AirPlay Mirroring alleen op Macs werkt die jonger zijn dan 1.5 jaar. Die van mij is nog geen twee jaar oud, maar toch te oud. Best wel een deceptie en een naaistreek van Apple. Zeker omdat Mountain Lion weinig andere aantrekkelijke features bevat. Notifications Center vind ik bijvoorbeeld nou niet echt een topper.
Gelukkig zijn er voldoende apps beschikbaar die AirPlay Mirroring op elk type MacBook mogelijk maken. AirParrot bijvoorbeeld.
Misschien herzie ik mijn mening over Mountain Lion als ik het wat langer in gebruik heb, maar tot nu toe valt het me vies tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *