Zelf limoncello maken in tien eenvoudige stappen

Alcohol met sorrento citroen

Wat je nodig hebt:
* 10 Sorrento citroenen (moeilijk te vinden. Sligro Leiden had ze niet. De groenteboer op de Herenstraat in Leiden uiteindelijk wel)
* 1 liter Pure alcohol (95%, verkrijgbaar bij sommige slijterijen)
* 400 gram suiker
* 1 liter water
* Een weckpot (bijvoorbeeld van Dille en Kamille)
* Lege flessen

 

 

 

 

 

 

 

1. Schil de citroenen met een dunschiller. Probeer de schil zo dun mogelijk eraf te schillen en zorg ervoor dat er nauwelijks wit aan zit.
2. Doe alle schillen in een weckpot
Schillen van sorrento citroenen
3. Schenk daar een liter alcohol bij
Alcohol met sorrento citroen
4. Zet de weckfles drie weken op een donkere plek (in de kelder bijvoorbeeld)
Limoncello in de kelder
5. Iedere dag de fles een beetje schudden
6. Na drie weken kan je eindelijk verder. Doe een liter water in een pan met 400 gram suiker en breng dit al roerend aan de kook.
Suikerwater maken
7. Laat het suikerwater afkoelen en giet het bij de alcohol met citroenschillen.
8. Zeef het mengsel en zet het wederom een tijd in de kelder (1 a 2 weken) in gesteriliseerde flessen of weckpotten. Je kan nu wel alvast je glaasjes in de vriezer gaan leggen want het einde is in zicht.
9. Na 1 a 2 weken haal je je limoncello uit de kelder en leg je het in de vriezer.

Zelf limoncello maken

10. Zodra de limoncello koud is, is hij klaar om te drinken!

Je houdt heel veel citroenen over. Die kan je persen en er ijsklontjes van maken. Als je die in je karaf koud water doet, heb je koud citroenwater (wat trouwens niet goed voor je tanden is)

Laat aub een bericht achter als je deze limoncello zelf gemaakt hebt of als je tips/suggesties hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *